Tunnustuksien eli sertifikaattien  myöntäminen perustuu Kauppalehden vuosittaiseen  Menestyjät-sarjaan, jossa vertaillaan suomalaisyritysten taloudellista menestystä.  Menestyjä-sertifikaatin saaminen edellyttää, että yritys kuuluu taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoon. Menestyjä-sertifiointiin yltää vain noin 1,9 % suomalaisista yrityksistä.

Menestyjäluokituksen tekee Alma Media -konserniin kuuluvan Kauppalehden analyysiyksikkö Balance Consulting. Analyysissä yrityksen taloudellista
suorituskykyä mitataan kuuden eri osa-alueen kannalta: kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja velanhoitokyky.

Vertailussa ovat mukana kaikki suomalaiset yritykset, joiden liikevaihto ylittää yli 1,7 milj. euroa. Yritys nousee menestyjiin, jos se sijoittuu tunnuslukuvertailussa sekä oman toimialansa että koko maan yritysten parhaimmistoon. Tällaisia yrityksiä löytyy Suomesta noin 6 000 eli ainoastaan 1,9 prosenttia yrityksistä täyttää Kauppalehden Menestyjä-kriteerit.