RadioMedian jäsenasemiltaan keräämien liikevaihtotietojen perusteella paikallinen radiomainonta kasvoi heinäkuussa 17,2 prosenttia ja valtakunnallinen 9,6 prosenttia.

-Valtakunnallinen radiomainonta on tänä ja viime vuonna vauhdittanut toimialan kasvua. Se on ollut meidän veturimme. Nyt kuitenkin myös paikallisella radiomainonnalla on ollut poikkeuksellisen hyvä kuukausi, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller toteaa.

TNS Gallupin lukujen mukaan radiomainonta kasvoi tämän vuoden kahdella ensimmäisellä neljänneksellä 4,2 prosenttia. Mainossekunteja myytiin yhteensä 23,4 miljoonalla eurolla. Puolen vuoden aikana radiomainonnan paras kuukausi oli kesäkuu, jolloin myynti kasvoi 11,9 prosenttia. Heikoin kuukausi oli puolestaan maaliskuu, jolloin myynti laski 0,1 prosenttia.

Kun heinäkuun myydyt sekunnit lasketaan mukaan puolen vuoden tulokseen, TNS Gallupin luvut osoittavat radiomainonnalle 4,9 prosentin kasvua.

– Radiomainonnalla on takanaan kaksi hyvää vuotta. Nämä tuoreet luvut lupailevat koko mainosvuoden osalta sitä, että todennäköisesti kasvua olisi jälleen tulossa, Möller summaa.

Mediamainonnan luvut perustuvat TNS Gallupin tilastodataan. TNS Gallup mittaa radiomainonnan myytyjä sekunteja. RadioMedian tilastot perustuvat 49 jäsenasemalta kerättyihin liikevaihtotietoihin.