PlayStation 3 on ensimmäinen konsoli, johon Ylen palvelu tulee saataville. Suomalaisista kotitalouksista löytyy tällä hetkellä noin 190 000 PlayStation 3 -konsolia.

Konsolin käyttöjärjestelmään tulee erillinen TV-kategoria, jonka alta YLE Areena löytyy. Konsolin käyttäjän ei tarvitse asentaa palvelua erikseen, vaan riittää, että konsoli on kytkettynä verkkoon ja käyttäjällä on PlayStation Network -tili. Palvelun käyttö on maksutonta.
YLE Areenan ohjelmisto koostuu Ylen tv- ja radiokanavien ohjelmista sekä pelkästään verkossa julkaistavasta sisällöstä. YLE Areenasta löytyy yli 70 prosenttia Ylen perinteisillä kanavilla esitetyistä ohjelmista, ja ohjelmanimikkeitä on yli 700. Vuonna 2009 Areenasta seurattiin noin 35 miljoonaa ohjelmaa. YLE Areenaa on mahdollista katsella verkossa, mobiilina sekä on-demand-päätelaitteiden avulla.