Uuden valtakunnallisen kanavan tähänastisen toiminnan laajin yhteistyösopimus ja suurin yksittäinen ohjelmapanostus on ranskalainen seikkailusarjaformaatti Fort Boyard. Sarja tuotetaan suomalaisvoimin ja kisaamassa ovat kotimaiset julkkikset. Toinen kotimaisen tuotannon kiinnitys on Anja Snellmanin keskusteluohjelma Anja Snellman – saanko esitellä, joka tarjoaa suoraa puhetta suorassa lähetyksessä.

– Kanavamme on sitoutunut kotimaisen televisiotuotannon tukemiseen. Olemme tehneet sopimuksia monista uusista kotimaisista ohjelmista. Suomeen saadaan lisää kilpailua ja uudet kotimaiset tuotannot tuovat tv-alalle kaivattuja työmahdollisuuksia, toteaa Jarmo Kalliola, SuomiTV:n toimitusjohtaja.

Koko perheen kanavan ohjelmistoon on kuulunut heti toiminnan käynnistyttyä runsaasti kotimaista uudistuotantoa. Keskusteluohjelma Vilskeessä on vieraillut monia nimekkäitä julkisuuden henkilöitä. Muita kotimaistuotantoja kanavalla ovat mm. kansainväliseen keittiöön keskittynyt ruokaohjelma Patafonia, laulukisailu Suomi laulaa sekä koko perheen kisailuohjelma Eläimet pelissä. Riitta Väisäsen Kymppitonni on ollut kanavan kiintotähti ensi metreiltä asti.

Jarmo Kalliola toivoo tuotantoyhtiöiden jatkossa katsovan rohkeasti myös Suomen rajojen ulkopuolelle.
– Yksi tuotannon käynnistämisen kriteereistä pitäisi olla kansainvälinen potentiaali. Haastan tuotantoyhtiöitä hakemaan malleja, joissa pääsisimme yhteistyöllä kansainvälisille markkinoille. Joitakin hyviä ituja on kehittymässä, Kalliola jatkaa.