Festivaalin kansainväliseen kilpailuun kutsuttu Jouni Hokkasen ohjaama ja Hakalax Productionsin tuottama Kinbaku – sielun solmuja voitti RTP Onda Curta-palkinnon. Huomionosoitukseen kuuluu elokuvan esitys Portugalin televisiossa.

Muutamassa kuukaudessa kansainväliseksi festivaalihitiksi noussut Kinbaku on kutsuttu jo seitsemään dokumenttikilpailuun mm. Barcelonaan, Varsovaan ja Weimariin.
 
”Ohjaaja kertoi minulle lakoniseen kaurismäkeläiseen tapaansa Kinbakun olevan kaunein Suomessa koskaan tehty dokumentti. Hän ei valehdellut”, kommentoi Variety-lehden kriitikko Patrick Frater.
 

”Kaunis ja hämmästyttävästi kuvattu, tunnemallinen sommitelma profiloi japanilaista s/m-maailmaa. Kinbaku on näkemyksellinen ja toisinaan myös häiritsevä luotaus ihmisistä jotka tuntevat outoa intohimoa köyttä ja sitomista kohtaan”, ylistää brittiläinen sidontataiteilija Greydancer.