Google, Intel, Logitech ja Sony tuovat internetin olohuoneisiin avoimella Google TV -alustalla. Ensimmäiset laitteet tulevat markkinoille syksyllä 2010.

Internetin nopeasta kehityksestä huolimatta sen käyttö olohuoneissa on ollut tähän saakka melko rajoittunutta. Google TV tuo kaapeli- ja satelliittiyhtiöiden, internetin ja mobiiliohjelmien tarjonnan televisioon. Se laajentaa maksutelevisioyhtiöiden tarjontaa verkon kautta katsottavilla videoilla – kuten YouTube, Netflix ja Amazon On Demand -, käyttäjien omilla videokirjastoilla ja muulla sisällöllä.

Myös Android Market -kauppapaikan ohjelmat toimivat Google TV:ssä.

Uusin Adobe Flash Player 10.1 mahdollistaa miljoonien videoiden, pelien ja ohjelmien käyttämisen suoraan selaimessa.

Google TV käyttää Android-käyttöjärjestelmää ja Google Chrome verkkoselainta. Se toimii kaikkien televisio-operaattoreiden kanssa ja verkkosisällön katseleminen olohuoneen sohvalta on yhtä helppoa kuin verkossa surffaaminen tietokoneella. Suorittimena käytetään Intelin Atom- prosessoria, ja äänen- ja kuvanlaatu on hifitasoa.

Ohjelmien etsimistä helpottaa integroitu haku, jonka avulla sisältöä voidaan etsiä eri televisiokanavista, tallennetuista ohjelmista sekä internetistä. Kuva kuvassa toiminnon avulla voidaan katsoa useita eri lähetyksiä samanaikaisesti. Television etusivulle voidaan lisätä sisältöä omien mieltymysten mukaisesti.

Sony ja Logitech kertoivat tuovansa Google TV:tä tukevia laitteita markkinoille syksyn 2010 aikana. Sony tukee alustaa uusissa Sony Internet TV -televisioissaan sekä uuden sukupolven blu-ray -soittimissaan.

Logitech tuo markkinoille erillislaitteen joka toimii olemassaolevien HD- televisioiden sekä digiboksien kanssa. Laite käyttää yhtiön Harmony -kaukosäädintekniikkaa ja sisältää muun muassa näppäimistön.

Suunnitelmissa on myös lisätä laitteeseen kamera videokeskusteluja varten sekä tuki älypuhelimen kautta tapahtuvalle ohjaukselle.

Google julkaisee lähitulevaisuudessa avoimet API-rajapinnat, jotta web-ohjelmat voidaan räätälöidä toimimaan paremmin televisiossa. Myöhemmin kuluvan vuoden aikana julkaistaan myös päivitetty Android kehittäjätyökalupaketti ohjelmien kehittämistä varten.

Google TV:n lähdekoodista tehdään avoin innovoinnin nopeuttamiseksi ja, jotta mahdollisimman moni voisi hyötyä alustasta.

 

Google TV tukee lanseerausvaiheessaan myös satelliittiyhtiö Dish Networkin sisältöä ja laitteita tulee myyntiin Best Buy -tavarataloihin Yhdysvaltoihin.

Projektista voi lukea lisää englanniksi osoitteessa google.com/tv