Aamuset on tuomariston mielestä moderni ja kaupunkilainen lehti. Lehdellä on uutisasennetta, ja se on visuaalisesti hyvin toimiva. Lukijat ovat mukana lehden teossa tekstien ja kuvien kautta. Ajateltu konsepti luo tekstille ja kuville mahdollisuuden vaikuttaa.

Toiseksi kaupunkilehtikilpailussa sijoittui lahtelainen Uusi Lahti ja kolmanneksi Tampereella ilmestyvä Kaupunkilehti Tori.

Kaupunkilehti Tori ravasi sivukilpailun voittoon

Vuoden 2009 paras kaupunkilehtisivu julkaistiin Kaupunkilehti Torissa 19.8.2009. ”Kiiturin koostumus” -jutun aukeamalla on hyvä idea hyvin toteutettuna, loppuun saakka vietynä. Aukeamakokonaisuus tarjoaa lukijalle useita tarttumakohtia ja sivuilla tuoksuu ja maistuu kesä.

Toiseksi sivukilpailussa sijoittui Uusi Rovaniemi -lehden globaalia talouslamaa paikallisesta näkökulmasta käsitellyt aukeama (26.8.2009), ja kolmas oli Suur-Jyväskylän lehden aukeama ”Talo, joka rakennettiin savupiipun tiilistä” (10.10.2009).

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Anne Torvinen

Vuoden kaupunkilehtijuttu on toimittaja Anne Torvisen kirjoittama ”Totuuden etsijä”. Tämä Uusi Rovaniemi -lehdessä julkaistu jutussa kirjoittaja on tuomariston mielestä löytänyt harvinaisen, traagisen ja koskettavan kohtalon ja kuvaa sitä rauhallisuudella ja lämmöllä, joka tekee ihmiselle oikeutta. Otsikot, nostot ja elementit tukevat upeasti tarinan kerrontaa – huolellisesti mietitty kokonaisuus.

Toisen palkinnon juttukilpailussa nappasi Lounais-Lappi -lehden toimittaja Tiina Nousiainen jutullaan Äänitorvi soi bingolle. Kolmanneksi kilpailussa tuli toimittaja Ilkka Pernu Kaupunkilehti Torista jutullaan ”The Poispotkitut”.

Karhun hautajaiset vuoden kaupunkilehtikuva

Toimittaja Sanna Jääskeläisen kuva Satakunnan Viikon jutussa ”Karhun hautajaiset” valittiin vuoden 2009 parhaaksi kaupunkilehtikuvaksi. Tuomarin mielestä kuva on voimakkaasti tarinallinen ja emotionaalinen. Kuvan teemana on kaupungin historia, ja aihe on lukijoille läheinen.

Vuoden kaupunkilehtikuva -kilpailussa toiseksi sijoittui valokuvaaja Päivi Tuovisen Helsingin Uutisissa julkaistu kuva ”Synnytys” ja kolmanneksi toimittaja Vesa-Pekka Hiltusen kuva Uusi Rovaniemi -lehden jutussa ”Hirsivanhus”.

Kaupunkilehtikilpailun tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna tuomariston puheenjohtajana toimittaja Marketta Rentola, lehtikuvaaja Touko Hujanen, toimittaja Iisakki Kiemunki, AD Ari Kinnari (A-lehdet) ja päätoimittaja Taru Salo (Uusi Rovaniemi). Parhaat kaupunkilehtijutut arvioi toimittaja Iisakki Kiemunki ja parhaat kaupunkilehtikuvat valokuvaaja Touko Hujanen.

Parhaat kaupunkilehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Kaupunkilehtipäivässä Helsingissä 23.4.2010.