Kauneustoimittajien yhdistys antaa vuoden 2010 Kaunis teko –tunnustuksen opetusneuvos Una Nuotiolle, joka on yli 55 vuotta työskennellyt kosmetiikka-alalla. Hän on toiminut muun muassa Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston rehtorina, vapaana kouluttajana ja kosmetologien ammattilehden kolumnistina.

Una Nuotio seuraa jatkuvasti alan suomalaista ja kansainvälistä kehitystä. Hän perehtyy tieteellisiin tutkimuksiin ja hankkii tietoa. Nuotio osaa myös rakentavasti kyseenalaista, hän on aina valmis keskustelemaan ja jakamaan tietojaan.

Una Nuotio on kirjoittanut kaksi Otavan julkaisemaa kauneusalan tietokirjaa. Ravinto ja kauneus ilmestyi vuonna 2004. Kerro kerro kuvastin -hakuteoksen ensimmäinen painos julkaistiin 1997. Siitä ilmestyi Nuotion ajanmukaistama ja täydentämä, viides painos, vuonna 2009.

“Alan ammattilaisten arvostama ja ahkerasti käyttämä ainutlaatuinen tietopankki – Kerro kerro kuvastin – tarjoaa ajan tasalla olevaa, jäsenneltyä tietoa kauneuden eri alueilta”, kauneustoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja, tuottaja Kristiina Raitala sanoo.

Yhdistys luovutti toisen Kaunis teko –tunnustuksensa torstaina 15. huhtikuuta 2010 Teknokemian yhdistyksen Vuoden Paras 2010  -juhlassa Helsingissä.

Kaunis teko –tunnustus

Kauneustoimittajat valitsevat vuosittain tunnustuksen saajan. Kaunis teko –tunnustuksen tarkoitus on kannustaa sen saajaa työssään kauneuden ja hyvinvoinnin hyväksi. Vuonna 2009 annettiin ensimmäinen Kaunis teko –tunnustus. Sen sai aromaterapiaa vanhusten hoidossa hyödyntävä Kaarinakoti, joka on Kaarinan kaupungin vanhainkoti.

Kauneustoimittajien yhdistyksen tavoitteena on edistää kauneudenhoidon arvostusta osana hyvinvointia ja kehittää jäsentensä ammatillista osaamista. Vuonna 2007 perustetun  yhdistyksen jäsenet, yli 30 toimittajaa, tekevät eri medioihin kauneus- ja hyvinvointijuttuja.