Vuoden nuoreksi freelance-journalistiksi valittiin Jukka Vuorio.

Vapaa toimittaja Hanna Jensen, 39, mieltää itsensä yrittäjäksi. Jensen teki näyttävän uran työsuhteisena journalistina ennen ryhtymistään vapaaksi toimittajaksi, mutta ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan ja elämään vanhalla maineellaan. Hän on löytänyt itsestään vapaana toimittajana uusia vahvuuksia, joihin toimintansa nyt perustaa. Hanna Jensen on esimerkiksi Suomen tunnetuimpia kolumnisteja.

Jensen kirjoittaa aikakauslehtiin kuten Talouselämä, Image, Olivia, Mondo, Viini-lehti, Evita ja Divaani sekä sanomalehtiin kuten Helsingin Sanomat ja Journalisti. Hänellä on viikoittaiset kolumnit Ilta-Sanomissa ja Radio Aallossa. Sen lisäksi Jensen on viime vuosina ollut mukana rakentamassa ja uudistamassa lehtikonsepteja ja opiskellut ja kouluttanut tarinajournalismia.

Vuonna 2009 Kotimaa-kustantamo julkaisi Hanna Jensenin kirjan Eri nainen, joka on entisen WWF:n pääsihteerin, työnohjaaja Meri Saarnilahti-Beckerin muutostarina.

Jensen opiskeli Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa viestintää ja valtio-oppia, ja valmistui keväällä 1996 valtiotieteiden maisteriksi.

Jensen ryhtyi vapaaksi toimittajaksi ja kirjoitti muun muassa Trendi-lehteen, johon hänet rekrytoitiin toimituspäälliköksi vuonna 1997. Samaan aikaan päätoimittajana aloitti nykyinen Yhtyneiden
Kuvalehtien julkaisujohtaja Katriina Kaarre, jonka johdolla Jensenin tehtävä oli uudistaa Trendi.
Kun Kaarre lähti Me Naisten päätoimittajaksi vuonna 2001, Jensenistä tuli Trendin päätoimittaja.

Vuonna 2003 silloinen Iltalehden päätoimittaja Pauli Aalto-Setälä rekrytoi Jensenin Iltalehden viikonvaihdetoimituksen toimituspäälliköksi, tehtävänä uudistaa viikonvaihdeliite. Kun uudistus oli valmis, Hanna Jensen oli tehnyt päätöksensä siirtyä vapaaksi toimittajaksi. Jensen on Suomen freelance-journalistit ry:n jäsen.

Jukka Vuorio, nuori freelance-journalisti

Vuoden 2009 nuori freelance-journalisti Jukka Vuorio, 31, palkittiin hänen Voimaan ja sen verkkolehti Fifiin kirjoittamastaan kriittisestä juttusarjasta. Siinä seurattiin totaalikieltäytyjä Aki Greusin virheellisin perustein tehtyä vankilatuomiota, nälkälakkoa ja lopulta tasavallan presidentin suomaa armahdusta sekä Greusin tuntoja jälkeenpäin. Vuorion tekstit vaikuttivat vahvasti asian julkiseen käsittelyyn ja edistivät Aki Greusin vapautumista. Tapaus osoittaa, että printin ja verkon yhdistelmällä pysytään muuttamaan maailmaa.

Jukka Vuorio on Voima-lehden lisäksi Kuluttaja-lehden vakituinen avustaja. Katu-uskottava nuori kyky on osallistunut monien kansalaisjärjestöjen lehtien ja julkaisujen tekoon, kuten Animalia, Muutoksen kevät, Toinen vaihtoehto, Vegaia, Oikeutta eläimille, Sivari & Totaali sekä Rauhan Puolesta. Pienessä roolissa hän on ehtinyt olla myös runokirjassa ja kasviskeittokirjassa.

Journalismia Jukka Vuorio on opiskellut journalismia Alkio-opistossa, Jyväskylän ammattikorkeakoulun medianomilinjalla ja avoimessa yliopistossa. Hän aloitti Korpilahti-lehden kesätoimittaja ja oli myöhemmin Vaajakosken aluelehden toimitusharjoittelijana. Vakituisena avustajana uransa alussa Vuorio kirjoitti myös Alma Media nuorisonettilehteen ja Jyväskylän Ylioppilaslehteen. Vuorio on Suomen freelance-journalistit ry:n jäsen.