Sanomalehti Kaleva julkaisi JSN:n ratkaisun Tony Halmetta käsitelleestä Iltalehden kolumnista ennen kuin päätös oli laitettu julki. Vuodosta syytettyjen penkille joutui kuitenkin Kalevan entinen päätoimittaja Risto Uimonen, joka toimii JSN:n puheenjohtajana. Uimosen luultiin suosineen entistä työnantajaansa. JSN kuitenkin katsoi, että rikkeen teki Kaleva.

JSN toteaa, että Kalevan päätoimittaja Markku Mantilan ero JSN:n varajäsenyydestä oli valitettavaa mutta välttämätöntä. Mantila rikkoi JSN:n pelisääntöjä luovuttaessaan luottamuksellista kokouksen valmisteluaineistoa omalle toimitukselleen. Aineisto on tarkoitettu neuvoston varsinaisten ja varajäsenten käyttöön, eikä sitä saa luovuttaa ulkopuolisille ennen kuin aineiston perusteella on tehty päätös ja se on julkistettu.

JSN:n pelisäännöt on kirjattu perussopimukseen ja työjärjestykseen. Ne sitovat neuvoston jäseniä, varajäseniä, henkilökuntaa ja taustajärjestöjä.

JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen nauttii media-alan täyttä luottamusta. Kannatusyhdistys valitsee toukokuussa Mantilan tilalle uuden varajäsenen.