Kaleva Oy on aloittanut hankesuunnittelun, jonka tarkoituksena on valmistella yhtiön lehtipainon tuotantolaitteiston uusimista sekä lehtituotannon ja konserniin kuuluvan arkkipainon siirtymistä uusiin, rakennettaviin tiloihin. Kaleva Oy pyytää Oulun kaupunkia varaamaan Graniittitiellä, Takalaanilan kaupunginosassa 3,5 hehtaarin tontin käyttöönsä. Rakennusoikeutta tulee lähes 18.000 neliötä.

Kaleva Oy:n hallitus päättää myöhemmin tontin hankinnasta, jos hankesuunnittelu johtaa investoinnin toteuttamiseen. Kaleva-konserni suunnittelee rakentavansa tontille lehtituotannon ja arkkipainon uudet, n.12 000 brm2:n tuotantotilat. Alustavan suunnitelman mukaan rakennettavat tilat ovat tuotantokäytössä keväällä 2012.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on n. 30 miljoonaa euroa, josta rakennusinvestointi on noin kolmannes. Kalevan rotaatiotuotannossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä 40 henkilöä ja Kaleva Printissä työskentelee yhteensä 48 henkilöä. Lisäksi ulkopuolista huolto- ja siivoushenkilöstöä kiinteistössä työskentelee yhteensä noin 10-15 henkilöä.