Yleisradio väittää Digitalle maksamiensa jakelukustannusten määräksi ”lähes 40 miljoonaa euroa vuodessa”.

Digitan Internet-sivuilta löytyvän julkisen hinnaston perusteella voidaan laskea, että Yleisradio maksaa Digitalle tv-jakelusta alle 18 miljoonaa euroa vuodessa.

Vaikka tähän lisätään YLEn radiopalvelut ja muut palvelut, joita Digita Yleisradiolle toimittaa, kokonaisuus juuri ylittää 30 miljoonaa euroa, muttei silloinkaan ole Yleisradion esittämissä lukemissa.

Kun jaetaan Yleisradion 18 miljoonan euron jakelukustannus Finnpanel Oy:n tutkimukseen perustuvalla antenni-tv kotitalouksien määrällä, tällä hetkellä antenni-tv-verkon kanavakohtainen (TV1, TV2, Teema, FST5, SVT World)
jakelukustannus kotitaloutta kohti on noin kolme euroa vuodessa.

Digita neuvottelee parhaillaan tv-yhtiöiden kanssa 1.9.2010 alkavasta sopimuskaudesta ja uskoo asiakkaiden kanssa yhdessä valmisteltujen, uusien teknisten ratkaisujen edelleen alentavan tv -jakelun hintaa.