IAB Finlandille valittiin uusi hallitus ja uutena puheenjohtajana aloitti Sanoma Magazines Finlandin strategiajohtaja Petri Karjalainen. Hallitus on asettanut tavoitteekseen verkkomarkkinoinnin kasvun edistämisen. IAB:n tehtävä on kommunikoida verkkomarkkinoinnin tehosta ja voimasta sekä lisätä osaamista nopeasti kehittyvällä alalla.

Verkko oli vuonna 2009 ainoa mediaryhmä, joka kasvoi taantumasta huolimatta. Verkkomarkkinointi on tehokas, monipuolisin ja kohdennettavin markkinoinnin muoto, jonka osuus Suomen mediamainonnasta on jo kolmanneksi suurin. Viime vuonna verkkomarkkinointiin käytettiin Suomessa 158,3 miljoonaa euroa, joka on 12,5 prosenttia koko mediamainonnan kakusta. Esimerkiksi Englannissa verkko on jo noussut suurimmaksi mainosmediaksi.

IAB Finlandin tärkeimpiä painopistealueita ovat koulutuksen järjestäminen sekä verkkomarkkinoinnin arvostuksen nostaminen muun muassa viestinnän kautta – verkkomarkkinointi on merkittävä asiakkaisiin ja heidän ostopäätöksiinsä vaikuttava tekijä.

“Verkkomarkkinoinnissa nähtiin viime vuonna useita läpimurtoja eri alueilla. Näyttävät mainosmuodot ja videomainonta löivät itsensä läpi mahdollistaen mielikuvamainonnan myös verkossa. Samalla luovien ratkaisujen, mediaympäristön valinnan ja mainonnan kohdistamisen merkitys on korostunut. Mielikuvan rakentaminen mainonnalla myös verkossa on entistä oleellisempaa verkostoissa tapahtuvan tulospohjaisen liikenteenohjauksen ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvan viestinnän rinnalla. Talven aikana myös markkinapaikat ovat kääntyneet kasvuun taantuman taittuessa. Tammi- ja helmikuun luvut antavat odottaa hyvää verkkomarkkinoinnin vuotta 2010”, tuore puheenjohtaja Petri Karjalainen summaa alan menestyksen tekijöitä.

IAB:n hallitukseen valittiin lisäksi varapuheenjohtajaksi Andrea Alvarez-Tarjasalo Yhtyneiltä Kuvalehdiltä sekä muiksi jäseniksi:

Robin Bade, Activeark
Jonna Toikka, Aegis Media
Raimo Mäkilä, Alma Media
Tiina Sirén, Finnmatkat
Mikko Ketola, Microsoft
Juha Juosila, MTV
Jari Jaanto, Sulake Dynamoid
Janne Muhonen, Talentum Media
Seppo Roponen, TNS Gallup

http://www.iab.fi/