Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt klassisen radion toimiluvan Rondo-lehden kustantajalle Classicus Oy:lle. Sen alaisuuteen on radiotoimintaa varten perustettu erillinen liiketoimintayksikkö. Radion yrittäjätiimin muodostavat hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehmusto, toimitusjohtaja Harri Valkonen, ohjelmajohtaja Matti Tuomisto ja tekninen johtaja Oskar Vilkevuori.

Rondo-Classica on Pohjoismaiden suurin klassisen musiikin aikakauslehti. Se ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Uuden radioaseman myötä Rondo alkaa julkaista maaliskuusta alkaen klassisen radion ohjelmatiedot ja taustoittaa muutoinkin radioaseman kuukausittaista tarjontaa. Monimediakonseptia täydentämään luodaan Internet-palvelu, jonka avulla myös radion uudet jakelutekniikat otetaan asteittain käyttöön.

Uusi klassinen radio yhdistää klassisen musiikin toimijat kuin suureksi perheeksi ja tuo alalle uutta kumppanuutta. Laajapohjaisen nettiyhteisön nimeksi on valittu Classic Family Finland. Rondo-Classicalla on klassisen musiikin piireissä vahva goodwill-arvo. Hyvä maine tuo radiolle valmiit ja toimivat yhteydet musiikkielämän piirissä.

Musiikillisena runkona on klassisen musiikin valtavirta vanhasta musiikista uuteen, isoista kokoonpanoista kamarimusiikkiin, oopperasta liediin. Lähtökohta on musiikkia arvostava, viihdyttäviä arvoja unohtamatta.

Musiikkilähetystä täydentävät ohjelmat ja ajankohtaisista tapahtumista kertovat katsaukset. Tekijöiksi kutsutaan niin yleisölle tuttuja nimiä kuten Aarno Cronvall kuin myös uusia, nuoriakin radiopersoonia.

Toimituksen asiantuntemuksen ylläpito edellyttää, että tuntosarvet ovat herkkinä musiikki- ja muissa kulttuuripiireissä. Tämän varmistamiseksi uusi radio on perustanut Heikki Lehmuston aloitteesta laajan Advisor Boardin, jota myöhemmin täydennetään liike-elämän piiristä kootulla asiantuntijayhteisöllä.

Uusi klassinen radio on kaupallinen kanava, jossa radiomainonnan ohella kuullaan yhteistyökumppanien viestejä. Radioaseman nimi julkistetaan myöhemmin.