Lauri Kivinen toimii tällä hetkellä Nokia Siemens Networksissa yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuuasioista vastaavana johtajana. Hän on toiminut aiemmin useissa johtotehtävissä Nokiassa, mm. viestintäjohtajana.

Toimitusjohtajan valintaprosessi kesti noin vuoden ja hallitus kävi läpi kymmeniä ulkopuolisen johdon rekrytointiyrityksen etsimiä ehdokkaita. ”YLElle haettiin ammattijohtajaa, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiötä menestyksellisesti tulevaisuuteen”, hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo toteaa.

”Lauri Kivisen laaja johtamiskokemus viestintäalalta, kansainvälisyys ja sidosryhmäosaaminen ratkaisivat valinnan” Neilimo toteaa.

YLE-lain mukaisesti yhtiön toimitusjohtajavalinnasta päätti nyt ensimmäistä kertaa yhtiön hallitus.

”Hallitus kiittää Mikael Jungneria ansiokasta työstä yhtiön uudistamiseksi. YLE jatkaa nykyisen toimitusjohtajan luoman strategian mukaisesti uudenaikaisena julkisen palvelun yhtiönä” Neilimo lisää.

Mikael Jungnerin toimitusjohtajakausi päättyy sopimuksen mukaisesti 30.4.2010.