Kustantajana ja vastaavana päätoimittajana Pentikäinen vastaa Helsingin Sanomien liiketoiminnasta ja sisällöstä.

Sanoma News on Pentikäisen aikana tehnyt huomattavia yritysostoja. Se on hankkinut mm. kaupunkilehtiä, jotka ovat Mediaviikon tietojen mukaan osoittautuneet raskaasti tappiollisiksi ostoiksi.

Helsingin Sanomien nykyinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen, 61, siirtyy toimituksen projektitehtäviin huhtikuun alusta lukien ja jää sopimuksensa mukaisesti eläkkeelle vuoden lopussa. Virkkunen on johtanut Helsingin Sanomien toimitusta vuodesta 1991.

Virkkunen on aiemmin ilmoittanut halunsa jatkaa päätoimittajana. Hän ei ole ilmaissut kiinnostusta jäädä eläkkeelle.

“Helsingin Sanomat on nyt elämänsä vedossa: sisältö on ensiluokkaista, talous on terve ja sillä on enemmän lukijoita kuin koskaan, kun verkkolehden lukeminen on kasvanut ja painettu lehti on pitänyt hyvin pintansa. Lähtökohdat ovat hyvät, mutta haasteet muuttuvassa mediamaailmassa ovat suuret”, Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen on toiminut Sanoma Newsin toimitusjohtajana vuodesta 2004. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Helsingin Sanomien politiikan toimittajana, Etelä-Saimaan päätoimittajana sekä Suomen Tietotoimiston päätoimittaja-toimitusjohtajana.

Sanoma Newsin vt. toimitusjohtajana toimii 1.4. alkaen Pekka Soini, 52. Hän on nykyisin Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja. Soinista tulee myös Sanoman johtoryhmän jäsen. Pekka Soini on toiminut Helsingin Sanomien palveluksessa vuodesta 1980 eri tehtävissä mm. markkinointijohtajana ja liiketoimintajohtajana.