Viime vuoden parhaat radiomainokset ja niiden tekijät palkittiin RadioMedian järjestämässä Kaiku Gaalassa eilen torstaina. Vuoden parhaan radiomainoksen palkinnon vei mainostoimisto 358:n suunnittelema TV Viisi Futis -sarja.

TV Viisi lähetti jalkapallon A-maajoukkueen ottelut kanavallaan. Kielikylpyhuumoria hyödyntävä spottisarja palkittiin vuoden 2009 parhaana radiomainoksena. Tuomaristo kiitteli mainoksen omaperäistä ideaa ja dramaturgiaa sekä sen äänimaailmaa ja uskottavaa toteutusta. 358 lähtee palkintomatkalle Cannesin mainosfestivaaleille kesällä 2010.

“Vaikka suunta on oikea, Suomi ei ole juhlinut futiksessa. Mainoksessa oli hauskaa lyödä vastustajaa ainakin jossain – vaikka likaisin keinoin. Vahva etukeno ei ole kovin suomalaista, ja siksi kuulijan on lähes pakko kuunnella spotti loppuun”, valottaa mainostoimisto 358:n copy Verneri Leimu spotin ideaa.

Vuoden parhaan mainostoimiston tunnustuksen sai tänäkin vuonna PHS. Toimisto keräsi kaksi voittoa: paikallismainoskategoriassa kilpailleella Ponke’s The Shop -kampanjalla ja MTV3:lle tehdyllä yrityskuvamainoksella. Vuoden paras mediatoimisto oli Dagmar, ja parhaana tuotantoyhtiönä palkittiin Soundart. Sen studiossa tuotettiin vuoden radiomainoksen lisäksi kaksi muuta kategoriavoittajaa.

Tuomaristo antoi kunniamaininnan yksimielisesti DNA:n mainosmusiikille, jonka esittää kuvitteellinen The Virtanen Band. Biisin takana on muusikko-tuottaja Teemu Brunila.

“Change of Heart -kappale on mainosmusiikkia, joka on uskottavampaa kuin suurin osa suomalaisesta popmusiikista. 
Onneksi lajin todelliset taitajat eivät enää pelkää katu-uskottavuutensa kärsivän, vaikka kyseessä olisikin kaupallinen hanke”, toteaa kilpailun päätuomari Tommy Mäkinen.

Vuoden parhaan mainostajan palkinnon pokkasi Veikkaus. Paras yhteiskunnallinen mainostaja oli puolestaan Liikenneturva.

Voittajia palkittiin gaalassa kaikkiaan 13. Yleisön ylivoimainen suosikki oli Tuska Festivaalien -mainosjingle, jonka tuotannosta vastasi Miracle Sound.

Katso tai kuuntele kaikki voittajat osoitteessa www.radiomedia.fi/kaiku/voittajat09.