Vuoden 2009 Kaiku-radiomainoskilpailun taso on tasaisen varma. Radiomaininnan suunnitteluun peräänkuulutettiin lisää rohkeutta.

“Tämän vuoden perusteella kotimainen radiomainonta on alkanut viettää perusturvallista keski-ikää. Välillä irrotellaan, mutta todelliset irtiotot puuttuvat. Ehkä se johtuu siitä, että radiomainonta Suomessa täyttää ensi vuonna jo 25 vuotta. Silti se on vielä kaukana keski-iästä. Radio on edelleen media, jossa konservatiivisetkin mainostajat voivat kokeilla uutta ja tuoretta, ihan turvallisesti”, kilpailun päätuomari PHS:n Tommy Mäkinen toteaa.

“Radion kuuntelumäärät ja -minuutit ovat kunnossa, ja äänimedia antaa rajattomat mahdollisuudet kekseliäisyydelle ja luovuudelle. Nyt kaivattaisiin lisää uskallusta sekä suunnittelijoilta että mainostajilta. Shortlistalla kuulemme osviittaa tuomariston kaipaamasta räväkkyydestä”, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller toteaa.

Kaiku-radiomainoskilpailun shortlistalle selvisi tänä vuonna 18 työtä. Listalle pääsi jokaisesta kilpailukategoriasta riippumatta ne työt, joille 10-henkinen tuomaristo antoi eniten pisteitä toisistaan tietämättä. Omia tai oman toimiston töitä tuomarit eivät voineet arvostella. Kaiku-kilpailun kuusi kategoriaa ovat tuotteet, palvelut, yrityskuva, musa&jingle, yhteiskunnallinen ja paikallinen.

Kilpailun palkinnot jaetaan Kaiku Gaalassa, jota juhlitaan torstaina 28. tammikuuta Ravintola Pörssissä Helsingissä. Pääpalkinnon voittaja lähtee Cannes Lions 2010 -festivaaleille.

Vuonna 2010 Suomessa on tehty radiomainontaa neljännesvuosisadan ajan. Juhlavuoden kunniaksi Kaikussa on Cannesin leijonilla palkittu tuomaristo. Siihen kuuluvat Tommy Mäkinen, Petri Pesonen, Samuli Harjunpää, Jan Leskinen, Pirkko Tatarinov, Muffe Halla-aho, Esko Moilanen, Joni Kukkohovi, Markku Rönkkö ja Sanna Mander.

Kaiku-radiomainoskilpailun järjestävät RadioMedia ja Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL. Kilpailun tarkoituksena on kehittää suomalaisen äänimainonnan tasoa, kohottaa tekijöiden ammattitaitoa sekä lisätä suomalaisen äänimainonnan arvostusta.

 Kaiku-shortlista on kuunneltavissa osoitteessa www.radiomedia.fi/kaiku/shortlista.