Pitkän uran Yleisradion uutistoiminnassa tehnyt Jussi Hanhivaara siirtyy SuomiTV:n uutis- ja ajankohtaistoimitukseen. Hanhivaara on nimitetty SuomiTV:hen uutisankkuriksi ja erikoistoimittajaksi 15.12.2009 alkaen. Hanhivaara on työskennellyt viimeksi Yleisradion Aamu-TV:n sekä iltauutisten juontajana ja
taustatoimittajana. Sitä ennen hän toimi pitkään Ylen radiouutisissa ja mm. Kymenlaakson radiossa.

MTV3 Internetissä pitkän uran tehnyt Rami Niittysalo aloittaa SuomiTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaavana tuottajana 1.12.2009. Niittysalo työskenteli MTV3 Internetin toimituksessa eri tehtävissä kymmenen vuoden ajan 1996-2006. Sen jälkeen hän on ollut mm. Talentumin sekä Avaus Consultingin palveluksessa. Niittysalon vastuulle tulevat SuomiTV:n uutisten internet-, tekstikanava- ja mobiilitoiminnot.

SuomiTV on uusi kaikkialla maassamme näkyvä kaupallinen TV-kanava, joka aloittaa lähetyksensä 18. joulukuuta. Valtioneuvostolta viime kesänä toimiluvan saanut SuomiTV näkyy kaikissa suomalaiskodeissa riippumatta siitä, onko kyseessä antenni- tai kaapelijakelu. Kanava on ilmainen, eli minkäänlaisia maksukortteja ei tarvita. SuomiTV on lisäksi ensimmäinen suomalainen TV-kanava, joka välittää lähetyksensä teräväpiirtona, eli HD-muodossa.

Kanavapaikalla 33 näkyvän SuomiTV:n ohjelmisto koostuu muiden täyden palvelun TV-kanavien tapaan mm. viihteestä, elokuvista, draamasarjoista, dokumenteista ja urheilusta. SuomiTV:n uutis- ja ajankohtaistoimitus tuottaa kanavalle päivittäisiä uutisohjelmia.

SuomiTV:n erottaa muista maamme TV-kanavista perhearvoja kunnioittava toimintaperiaate ja vastuuntuntoinen lähetystoiminta. SuomiTV on laadukkaisiin ohjelmiin panostava perhekanava, joka välttää lapsille sopimattoman ohjelmiston lähettämistä lasten valveillaoloaikana.