Valtioneuvostolta viime kesänä toimiluvan saanut SuomiTV näkyy kaikissa suomalaiskodeissa riippumatta siitä, onko
kyseessä antenni- tai kaapelijakelu. Kanava on ilmainen, eli minkäänlaisia maksukortteja ei tarvita. SuomiTV on lisäksi ensimmäinen suomalainen TV-kanava, joka välittää lähetyksensä teräväpiirtona, eli HD-muodossa.

Kanavapaikalla 33 näkyvän SuomiTV:n ohjelmisto koostuu muiden täyden palvelun TV-kanavien tapaan mm. viihteestä, elokuvista, draamasarjoista, dokumenteista ja urheilusta. SuomiTV:llä on myös oma uutis- ja ajankohtaistoimitus, joka tuottaa kanavalle päivittäisiäuutisohjelmia.

SuomiTV:n erottaa muista maamme TV-kanavista perhearvoja kunnioittava toimintaperiaate ja vastuuntuntoinen lähetystoiminta. SuomiTV on laadukkaisiin ohjelmiin panostava perhekanava, joka välttää lapsille sopimattoman ohjelmiston lähettämistä lasten valveillaoloaikana.

SuomiTV:n omistavat kanadalainen tv-alan rahoittamiseen erikoistunut Ontario Inc. -yhtiö sekä suomalaiset pienosakkaat. Kanavan pääkonttori ja studiot sijaitsevat Keravalla. SuomiTV tavoittelee viidessä vuodessa kymmenen prosentin markkinaosuutta mainosrahoitteisella tv-alalla.

SuomiTV:n kanavajohtajana on aloittanut Yleisradiossa ohjelmajohtajana ja viestinnän johtotehtävissä työskennellyt Hanna Lähteenmäki. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavana päätoimittaja on Tomi Lindblom, jolla on takanaan mittava ura mm. MTV3-kanavalla.

Myynti- ja markkinointijohtajana toimii aiemmin mm. Nelonen Mediassa työskennellyt Miikka Muurinen. Kanavan tekniseksi johtajaksi on nimitetty Antti-Jussi Kotakorpi Yleisradiosta.

SuomiTV:n kotimaisten ohjelmien päällikkönä on aloittanut Tiina Sailavuo, joka on työskennellyt aiemmin mm. MTV Oy:ssä. Ulkomaisten ohjelmien päälliköksi on nimitetty viimeksi Isossa-Britanniassa 303 Productions -yhtiössä työskennellyt Anna Ihamäki. Pitkän linjan tv-ammattilainen Juha-Pekka Louhelainen toimii SuomiTV:n hallituksen ja johdon neuvonantajana.

SuomiTV näkyy television lisäksi vahvasti myös internetissä ja
langattomissa päätelaitteissa. Yhtiön online-päällikkönä toimii Mikael Alatalo, joka siirtyi kanavalle Welhosta.

IT-päälliköksi on nimitetty Risto Carlson, joka on työskennellyt aiemmin mm. Yleisradiossa sekä Digitassa.