YLE tuo musiikkia sisältäviä radio-ohjelmia ladattavaksi podcasteina netistä. Kyseessä on viisi ohjelmaa sisältävä kokeilu, josta on sovittu yhteistyössä tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen Gramex ry:n ja Teosto ry:n kanssa.

Gramex on hankkinut oikeudenhaltijoilta erillisvaltuutuksen, jonka avulla kokeilu on lisensioitu.

Podcastina tulevat uudet, musiikkia sisältävät radio-ohjelmat ovat:

-Sadan vuoden syke
-Nousevan auringon talo
-Pop-Talk
-YleX Teho -podcast
-Silvermaskinen

YLE Radio Suomen Sadan vuoden syke on musiikin suursarja populaarimusiikin historiasta. YLE Radio Suomen Nousevan auringon talo on Jake Nymanin toimittama ohjelma, jossa esillä ovat lähes kaikki musiikkigenret ja tyylilajit.

YleX:n netissä ja YLE Puheessa kuultava Pop-Talk avaa näkymiä musiikkialan kulisseihin, bisnekseen ja ilmiöihin. YleX Teho -podcast esittelee uutuuskappaleita. YLE Radio Vegan Silvermaskinen harppaa rockmusiikin syntyjuurille, jolloin uusia rajoja haettiin.