Hänen koodinimensä oli “Kati”, ja hän työskenteli kääntäjänä valtiollisessa tulkkaus- ja käännöstoimistossa Itä-Berliinissä.

“Katin” ystävä ja kollega käännöstoimistossa Petra Sauerzapf-Poser sanoi HBL:lle, että hän sai elämänsä shokin avatessaan 1990-luvulla oman Stasi-mappinsa. Yksi hänen parhaista ystävistään oli ilmiantanut hänet Stasille ja paljastanut intiimejä yksityiskohtia.

Riitta Juntunen
Riitta Juntunen

Juntunen oli paljastanut kollegastaan STT:n uutisen mukaan intiimejä, salaisia tietoja, jotka eivät kuuluneet kenellekään.

Vuonna 1983 ystävät viettivät yhdessä iltaa. He puhuivat miesihanteistaan, ja Petra Sauerzapf-Poser kertoi yksityiskohtaisesti, millainen olisi hänen elämänsä mies.

-Kun Stasi oli lukenut Juntusen raportin minusta, se päätti lähettää agentin perääni. Ove, jonka luulin olevan poikaystäväni, olikin oikeasti Stasin agentti “Herbert”, joka raportoi kaiken sanomiseni ja tekemiseni toimeksiantajilleen.

Lue STT:n juttu Aamulehdestä