Muutos koskee Alma Median kolmea lehtipainoa, jotka sijaitsevat Tampereella, Porissa ja Rovaniemellä sekä varhaisjakeluyhtiö Aamujakelu Oy:tä, joka toimii Pirkanmaalla, Kemi-Tornion seudulla sekä Porin alueella. Uuden yksikön on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2010.

Uuden palveluyksikön johtoon on valittu Helvi Liukkaala, joka toimii tällä hetkellä Aamulehden lehtipainon johtajana, Aamujakelu Oy:n toimitusjohtajana sekä Alma Median paino- ja jakelutoiminnan ketjujen vetäjänä.

Tällä hetkellä Alma Median painot toimivat osina Kustannus Oy Aamulehteä, Satakunnan Kirjateollisuus Oy:tä sekä Pohjois-Suomen Media Oy:tä. Alma Median varhaisjakeluyhtiö Aamujakelu Oy on osa Kustannus Oy Aamulehteä. Uuden organisaation juridinen, toiminnallinen ja raportointirakenne suunnitellaan ja päätetään syksyn aikana.

Uudelleenorganisoitumisella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia.