Ainola on käynyt Sanoma Oy:n toimittajakoulun. Hän on aiemmin
työskennellyt toimittajana Sanoma Osakeyhtiössä, Uudessa Suomessa politiikan toimituksen päällikkönä, Iltalehdessä politiikan toimituksen päällikkönä ja erikoistoimittajana, toimittajana Yhtyneissä Kuvalehdissä, toimittajana YLEn ajankohtaisohjelmissa ja toimittajana Kauppalehdessä.YLE Uutisten politiikan toimituksen päällikkönä Ainola on toiminut vuodesta 2005.

Toimittaja Riikka Uosukainen, 52, on nimitetty YLE Uutisten politiikan toimituksen päälliköksi. Hän on aikaisemmin työskennellyt YLE Uutisten kotimaan toimituksen päällikkönä. Uosukainen on työskennellyt YLEssä vuodesta 1979 alkaen toimittajana, politiikan toimittajana, toimitussihteerinä, ajankohtais- ja uutislähetysten juontajana, aamupäällikkönä ja uutispäällikkönä.

KTM Teijo Valtanen, 43, on nimitetty YLE Uutisten kotimaan toimituksen päälliköksi. Hän on aikaisemmin työskennellyt YLE Uutisten taloustoimituksen päällikkönä ja mm. taloustoimittajana Helsingin Sanomissa, talousuutisten päällikkönä ja Skandinavian kirjeenvaihtajana MTV3 Uutisissa, uutispäällikkönä Kauppalehdessä, toimituspäällikkönä STT:ssä ja viestintäjohtajana Finanssialan Keskusliitossa.