Suomessa on ollut sähköisiä kirjakokeiluja, mutta nyt myös lehtikustantajat ovat lähdössä mukaan yhteiseen kehityshankkeeseen.

Tavoitteena on luoda sisältö- ja kuluttajalähtöinen tapa maksullisen sisällön jakelemiseksi sähköisillä lukulaitteilla. Sähköinen lukulaite tuskin korvaa kokonaan mitään olemassa olevaa mediamuotoa, vaan toimii niiden lisänä. Käyttäjälle lukulaitteen etuja ovat miellyttävä lukukokemus, käytön helppous, kuljetettavuus, monikäyttöisyys, laaja arkistointimahdollisuus ja runsas sisältövalikoima, joka on aina saatavilla.

“Suomessa voidaan luoda lukulaitteeseen riittävän monipuolinen sisältötarjonta vain mediayritysten yhteistyöllä”, sanoo kehitysjohtaja Helene Juhola Viestinnän Keskusliitosta. ” Jotta tällä alueella pystytään luomaan toimiva markkina, täytyy kustantajien olla vetureina uusien palveluiden kehittämisessä.”

Viestinnän Keskusliitto vetää eReading-hanketta, joka pyritään saamaan mukaan alan Tekes-rahoitteiseen Next Media -tutkimusohjelmaan. Projektiin ovat jo alkuvaiheessa ilmoittautuneet lähes kaikki suurimmat kustantajat.