Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kivi kuullaan YLE Radio 1:ssä 10.10. ja Aulis Sallisen Punainen viiva esitetään YLE Teemalla 29.11. Suomen Kansallisoopperaa on kuultu radiossa viimeksi seitsemän vuotta sitten ja televisiossa edellinen esitys on viiden vuoden takaa.

”YLE esittää oopperataltiointeja eri puolilta maailmaa koko ajan, mutta nyt on mahdollisuus usean vuoden tauon jälkeen taas nähdä ja kuulla kotimaista oopperaa kansalliselta päänäyttämöltämme”, YLE Kulttuurin päällikkö Airi Vilhunen iloitsee.

”Olemme iloisia, että voimme tarjota Punainen viiva -romaanin 100-vuotisjuhlan kunniaksi merkittävän suomalaisen oopperan omasta Kansallisoopperastamme. Toivon, että yhteistyö saisi jatkoa myös ensi vuonna”, YLE Teeman kanavapäällikkö Ulla Martikainen-Florath sanoo.

EBU:n oopperavaihdon kautta YLE Radio 1:ssä kuullaan esityksiä parhaista kansainvälisistä oopperataloista, mm. Metropolitan-oopperasta New Yorkista useita kertoja vuodessa.