Suomen suurin naisten viikkolehti Me Naiset on alkuvuonna kasvattanut sekä euro- että sivumääräistä ilmoitusmyyntiään. Samaan aikaan mediamainonta yleisesti on supistunut huomattavasti talouden taantuman vuoksi. Myös lehden tilaus- ja irtonumeromyynti ovat kasvaneet merkittävästi viime vuoden vastaavasta ajasta ja tulos jatkanut positiivista kehitystään.

Sanoma Magazines Finlandin markkinaosuus aikakauslehtien mediamyynnistä vahvistui tammi–toukokuussa 2,2 prosenttiyksikköä 21,4 prosenttiin TNS Media Intelligencen tilastojen mukaan. Myös irtonumeromyynnissä yhtiö on vahvistanut markkinaykkösen asemaansa.

–Markkinajohtajuus on ollut yksi keskeisimmistä strategisista tavoitteistamme jo vuosia. Nyt voimme todeta, että olemme tehneet valintoja, jotka kantavat hedelmää myös vaikeina aikoina. Ykkösasemamme, houkutteleva portfoliomme sekä vahvat brändimme takaavat meille erittäin haastavassa taloudellisessa tilanteessa kilpailijoita paremmat lähtökohdat sekä myyntityöhön että toimintamme pitkäjänteiseen kehittämiseen, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Raili Mäkinen sanoo.

Sanoma Magazines Finland on paitsi maan johtava aikakauslehtikustantaja, myös markkinajohtaja naisten- ja perhelehdissä, lasten ja nuorten julkaisuissa sekä tietotekniikan kuluttajalehdissä. Yhtiön lehdistä oman segmenttinsä ykkösiä ovat Me Naisten lisäksi ET-lehti, Kodin Kuvalehti, Hyvä Terveys, Gloria, Cosmopolitan, Aku Ankka, MikroBitti, Suuri Käsityölehti, Vauva, Sport, Matkaopas sekä Pelit.

–Kehitämme sekä tuoteportfoliotamme että yksittäisiä lehtiämme jatkuvasti. Me Naisten viime vuosien menestys ja nousu johtavaksi naisten viikkolehdeksi on mainio esimerkki siitä, että oikeilla toimenpiteillä myös vakiintuneet mediat voidaan saada uuteen nousuun. SARAn erinomaisesti onnistunut lanseeraus puolestaan kertoo, että myös uusille kohderyhmälehdille on yhä kysyntää, Raili Mäkinen toteaa.