Toimituksen pienentäminen kytkeytyy päätoimittaja Markku Mantilan mukaan laajempaan Kalevassa käynnissä olevaan uudistukseen, jonka tavoitteena on uudistaa kustannusyhtiön päätuote, sanomalehti.

Lue Taloussanomien juttu

Ilkka irtisanoo Vaasassa 15

Ilkka-Yhtymän ja HSS Median painosopimus päättyy 31.12.2009. Yhtiö aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut henkilöstön kanssa I-print Oy:n Vaasan painoyksikön toiminnan lopettamiseksi 31.12.2009 ja toiminnan siirtämisestä Seinäjoelle. Vaasan paino työllistää 15 henkilöä.

Ilkka-Yhtymä Oyj tiedotti 29.4.2009 HSS Media Ab:n ilmoittaneen, että Ilkka-Yhtymän painoyhtiö I-print Oy:n ja HSS Media Ab:n välinen pitkäaikainen, 1.1.2000 alkanut painosopimus päättyy, koska HSS Media Ab:n kustantamat sanomalehdet siirtyvät painettavaksi HSS Media Ab:n ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n perustamaan uuteen yhteisyritykseen vuoden 2010 puolivälin jälkeen.

I-print Oy:n Vaasan painoyksikkö on vastannut HSS Media Ab:n lehtien painamisesta. Päättyvän painosopimuksen vuoksi I-print Oy tulee keskittämään kaiken painotoiminnan Seinäjoelle vuoden 2010 alkupuolella.

Alma irtisanoo Kemijärvellä

Alma Media on aloittanut yt-neuvottelut Kemijärvellä. Lapin Kansan toimitusjohtajan Matti Ilmivallan mukaan neuvottelut koskevat yhteensä kuutta paikallislehti Koillis-Lapin työntekijää ja kahta Lapin Kansan Kemijärven aluetoimittajaa. Aiheesta uutisoi Lapin Radio.

Irtisanominen uhkaa kahdesta neljään työntekijää. Ilmivallan mukaan tavoitteena on järjestellä toiminta siten, että Lapin Kansa saa alueelta entiset toimitukselliset palvelunsa eikä Koillis-Lappi -lehteä tarvitsisi lopettaa.

Koillis-Lappi -lehti on sen verran tappiollinen, ettei sitä kovin kauan viitsisi enää katsella, Ilmivalta sanoo.

Lapissa myös Pohjolan Sanomat ja kaupunkilehti Helmi ovat Alma Median omistuksessa.

Lue YLEn juttu aiheesta