”Uutiset ovat muuttuneet kauppatavarasta yhteiseksi omaisuudeksi. Tämä on lähivuosina omiaan vahvistamaan julkisen palvelun YLEn yhteiskunnallista merkitystä, kun kaupallinen media keskittyy puhtaasti voittoa tuottavaan toimintaan”, Jääskeläinen sanoo. Hän toimi ennen YLEä STT:n toimitusjohtajana.

”Sähköisen viestinnän tarjonnan sirpaloituminen on aivan viime vuosina vahvistanut YLE Uutisten asemaa. Uutisia etsivä yleisö hakee niitä nimenomaan YLEltä”, Atte Jääskeläinen toteaa.

Oman uutistoimiston perustaminen vuonna 2007 mahdollisti YLEn tarjonnan laajentamisen internetissä. Jääskeläisen mukaan uutistoimiston perustaminen oli YLEn oman sisäisen uutisyhteistyön kehittämisen merkkipaalu. Seuraava suuri kehityskohde on
yhteistyön laajentaminen yhtiön ulkopuolelle, myös kansalaisten suuntaan. ”Tulevaisuudessa jokaisella voi olla rooli sekä tiedon kertojana että näkökulmien avartajana”, hän arvioi.

YLEn oma uutistoiminta täyttää syyskuun alussa 50 vuotta. Yleisradion omistaman Suomen Television ensimmäinen sähkeuutislähetys lähetettiin 1. syyskuuta 1959.

Tuolloinen lähetys perustui vielä STT:n materiaaliin. Yleisradion oma uutistoimitus on viiden vuosikymmenen aikana kehittynyt kokeilevasta pioneeritoiminnasta Suomen uutisjournalismin keskeisimmäksi toimijaksi. Tänään YLE Uutiset operoi kaikissa sähköisissä välineissä: radiossa, televisiossa ja internetissä.

YLEn Uutiset eri medioissa tavoittaa päivittäin tai lähes päivittäin yli 70 prosenttia suomalaisista ja ne koetaan Suomen luotettavimmaksi uutislähteeksi. Kaikesta televisiouutisten katselusta YLEn osuus on noin 64 prosenttia. YLEn suomenkielisten
radiokanavien uutisia kuuntelee keskimäärin arkipäivisin noin 1,9 miljoonaa ihmistä eli 42 prosenttia suomenkielisestä väestöstä.