Suurin osa suomalaisista pitää kotimaisia tuotteita ja palveluita ulkomaisia parempina. Kuluttajat myös vaativat saada tietää, minkä maalaisen tuotteen he hankkivat. Kuluttajien mielikuvissa suomalainen alkuperä merkitsee laadukkuutta ja turvallisuutta, ja erittäin hyvin tunnettu Avainlippu on varmin tapa kertoa tuotteen kotimaisuudesta.

Webnewsmonitor.com on saanut avainlipun
Webnewsmonitor.com on saanut avainlipun

”Haluamme korostaa uutisseurannan korkeaa kotimaisuusastetta. Asia kannattaa tuoda esille, koska koen, että kotimaisuudella on luotettava ja hyvä maine. Avainlippu sopii myös hyvin arvopohjaamme ja suomalaisuudesta on helppo olla ylpeä”, sanoo Webnewsmonitorin toimitusjohtaja Jussi Vasala.

Webnewsmonitorista

Webnewsmonitor -uutisseurantaa harjoittaa News Engine Oy. Yritys on yksityinen ja perustettu vuonna 2004. Webnewsmonitor seuraa verkkomediaa ja toimittaa asiakkaiden määrittämiin seurannan ehtoihin täsmäävät osumat suorina linkkeinä alkuperäislähteisiin. Webnewsmonitor tarjoaa runsaan valikoiman erilaisia työkaluja tiedon jatkokäsittelyn erilaisiin tarpeisiin.

Avainlipun tuntevat kaikki

Avainlippu on auttanut kuluttajia ja yrityksiä tekemään vastuullisia valintoja jo vuodesta 1965 asti. Alun perin yhden kampanjan tunnukseksi valittu merkki kuuluu nykyisin Suomen tunnetuimpiin: peräti yhdeksän kymmenestä 15–74 -vuotiaasta suomalaisesta tunnistaa Avainlipun. Yhtä moni on sitä mieltä, että kuluttajilla on oikeus saada tietää alkuperämerkintöjen avulla, minkä maalaisen tuotteen he ostavat.

Valmistajien vastaus kuluttajien vaatimuksiin on ollut vapaaehtoinen alkuperämerkintä. Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä, rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, joka voidaan myöntää suomalaisille tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 prosenttia. Avainlippu-tuotteiden keskimääräinen kotimaisuusaste on 80 prosenttia.

Tällä hetkellä Avainlippu on käytössä noin 700 yrityksen lähes 1500 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. Se auttaa kuluttajaa valitsemaan omansa ja yrityksiä erottumaan kilpailijoistaan. Avainlippu toimii brändinrakennuksen työkaluna vahvistaen mielikuvaa yrityksen oman brändin suomalaisuudesta, laadusta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Liästietoja:
Webnewsmonitor
Jussi Vasala
040 5565737
jussi.vasala@webnewsmonitor.com
www.webnewsmonitor.com