Taloudellinen taantuma ei ole ainoa tekijä, joka tällä hetkellä ravistelee perinteisiä mediataloja. Laajakaistaverkkojen ja päätelaitteiden nopea kehitys, Googlen tapaiset uudet toimijat ylikansallisine liiketoimintamalleineen ja erilaiset sosiaalisen median ilmiöt hämmentävät lehtitaloja kenties enemmän kuin talouden ylä- ja alamäet, Lindén sanoo.

Tänä vuonna televisiomainonta on supistunut 13 prosenttia ja koko mediamainonta vajaat 20 prosenttia.

-Televisiomainonnan liikevaihtoa eivät digitalisoinnin mukanaan tuomat kanavien määrän kasvu ja katsojakunnan sirpaloituminen ole ainakaan toistaiseksi romahduttaneet Suomessa, kuten on tapahtunut Britanniassa.

Lindén muistuttaa, ettei televisioverkkojen digitalisointi ollut mikään päätepiste, vaan ainoastaan yksi osa uusien televerkkojen kehityksessä.

-Kilpailevien laajakaistaverkkojen kehittyessä internetin voima haastaa perinteisen toiminnan ja toimijat myös televisioalalla. Uuden sukupolven digibokseissa on internet-yhteys, eikä tätä teknistä mahdollisuutta varmasti jätetä käyttämättä, Lindén huomauttaa.