Virallisesti palkinto oli tarkoitus pokata kesäkuussa, mutta gaalaa on jouduttu siirtämään sikainfluenssan takia syyskuulle.

Viime vuonna 20.000 euron pääpalkinnon Tampereen MindTrek -tapahtumassa saanut Wreck a Movie valittiin samassa yhteydessä myös Suomen edustajaksi World Summit Awardsiin, joka on mm. YK:n rahoittama, joka toinen vuosi järjestettävä teknologia-alan kilpailu, maailman suurimpia laatuaan.

Edellisen kerran suomalaiset ovat voittaneet WSA-gaalan vuonna 2003, kun Sulakkeelle myönnettiin palkinto miljoonien rakastamasta Habbo Hotel -palvelusta.

Wreck a Movie on yhteisölliseen elokuvantekoon keskittyvä tuotantoalusta – virtuaalinen elokuvastudio, kuten työryhmä itse sitä kuvailee. Siellä elokuvantekijät ympäri maailmaa voivat työstää yhteisön kanssa elokuviaan, riippumatta osallistujien asuinpaikasta, ammatista tai varallisuudesta. Se on ilmainen sekä sen käyttäjille että siellä oleville elokuville.

“Mieltä lämmittää toki tulla palkituksi, mutta eniten toivon, että tämä lähettäisi signaalin kansainvälisille ja kotimaisille elokuvantekijöille siitä, että Wreck a Movie on kokeilemisen arvoinen ympäristö”, ohjaaja ja yksi alustan pääkehittäjistä, Timo Vuorensola, kertoo.

“Parhaillaan meillä on satakunta tuotantoa musiikkivideoista aina pitkiin elokuviin, ja virtuaalistudion palvelut, tuotannot ja käyttäjämäärä lisääntyvät jatkuvasti.”