Osapuolet keskeyttävät oikeusprosessinsa hovioikeudessa ja tyytyvät vuonna 2007 saatuun käräjäoikeuden tuomioon. Kyse oli ns. pilotti-oikeudenkäynnistä, jossa päätetyn tariffin olisi tullut olla sovellettavissa kaikkiin kaupallisiin radioihin, vaikka oikeudessa olivat vain Nova ja Gramex.

Gramex allekirjoitti sovintosopimuksen Radio Novan kanssa ja puitesopimuksen Suomen Radioiden Liiton kanssa. Puitesopimuksen mukaisesti Suomen Radioiden Liitto suosittaa kaikille jäsenradioille uuden korvaustariffin käyttöönottoa ja sen mukaisten tariffisopimusten solmimista.

Sopuratkaisu on kompromissi, johon osapuolet voivat olla tyytyväisiä. Kaikki osapuolet ovat iloisia sovusta ja pitävät yhteistyön kehittämistä tärkeänä sekä äänilevyjä käyttävien radioiden että tästä korvauksia saavien tuottajien ja muusikoiden kannalta.