IAB Finlandin Mainonnan työryhmä on saanut valmiiksi verkkovideomainonnan suosituksen standardeiksi. Työryhmän laatimat suositukset koskevat In Banner sekä In Stream -videomainoksia. Alle viiden minuutin videossa mainosta saisi olla korkeintaan 15 sekuntia.

Suositukset ohjeistavat videomainosten pituuden lisäksi toiminnallisuudesta, aineiston toimitusformaateista sekä käytettävästä terminologiasta.

Verkkovideomainokset ovat nopeasti kasvava verkkomainonnan muoto, ja uusilla suosituksilla on tarkoitus helpottaa alan toimijoita – mainostajia, mainos- ja mediatoimistoja sekä medioita – uusien mainosmuotojen vaivattomassa käyttöönotossa.

IAB Finlandin mainonnan työryhmä

Verkkomainonnan standardeja työstetään IAB Finlandin mainonnan työryhmässä, jossa onmukana suomalaisia verkkomedioita, media- ja mainostoimistoja, tutkimuslaitoksia ja
mainostajia. Mainonnan työryhmän vetäjänä toimii Mika Räihä, mediatoimisto Dagmarista.

Työryhmän toimintaan osallistuvia yrityksiä ovat: Apaja Online Entertainment Oy, Blue One, Carat Finland, Dagmar, OMD, Ebookers, Eniro, ESS.fi, Estime, Frantic, Genisys, GoogMood, Happi Mindshare, Iittala, Iltalehti, InterQuest, Itella, Kauppalehti, Klikki., Mandatum Life, Matkatoimisto Area, MediaCom, MediaContacts, Media Edge CIA, Mediareaktori, Microsoft (MSN), Mloon, MTV3, Nelonen, Nitro Fx, Platform-A, PMI, Rahapaja Moneta, Relevant, Sanoma, Sulake, Suomi24, SOK, Sonera, Talentum, TradeDoubler, Vertaa.fi, White Rabbit jaYhtyneet Kuvalehdet.

IAB Finland

IAB Finland (Interactive Advertising Bureau) on verkkomainonnan kasvua ja kehitystä ajava järjestö, jonka tavoitteena on edistää internetin ja interaktiivisen viestinnän roolia markkinoinnin, mainonnan ja myynnin kentässä sekä kehittää alan osaamista ja yhteistyötä. IAB rakentaa alalle yhteisiä standardeja, teettää tutkimuksia, kouluttaa sekä järjestää seminaareja. IAB Finlandilla on yli 75 jäsenyritystä, jotka ovat verkkomedioita, mainostoimistoja, interaktiivisia toimistoja, mediatoimistoja, tutkimustoimistoja, verkkomedioiden myyntiyhtiötä, verkkomainostajia ja internet-teknologiaa kehittäviä yrityksiä.

IAB Finland on IAB Europen jäsen.