URHOtv:n omistaa Parsifal Sport Oy, jonka pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja on Peter Ekelund.

-Tavoitteenamme on rakentaa URHOtv:stä Suomen johtava maksullinen urheiluun keskittyvä tv-kanava. Siksi onkin luonnollista, että todella halusimme jääkiekon SM-liigan otteluoikeudet itsellemme, toteaa Peter Ekelund tyytyväisenä.

Peter Ekelundilla on vuosien kokemus maksu tv-liiketoiminnasta Euroopassa ja Pohjoismaissa. Ekelund pitää nimenomaan urheilua erinomaisena sisältönä maksulliselle tv-kanavalle.

URHOtv:n tavoitteena on mahdollisimman laaja ja valtakunnallinen näkyvyys antenni-, kaapeli- ja satelliittikotitalouksille. Kanava on jo aloittanut neuvottelut useiden yhteistyökumppaneiden kanssa liittyen mm. otteluiden televisiotuotantoon. Lähtökohtana on, että SM-liigan tv-lähetysten tuotanto säilyisi ennallaan. Samoin tavoitteena on, että mahdollisimman monet selostajat, toimittajat ja kommentaattorit jatkaisivat lähetysten tekemistä myös URHOtv:lle.

Canal joutui myymään Kilpailuviraston määräyksestä

CANAL+ tv-kanavia edustava C More Entertainment AB on myynyt jääkiekon SM-liigan maksu-tv-osuutta koskevat oikeudet Parsifal Sport Oy:lle, jonka omistama URHOtv aloittaa SM-liigan tv-lähetykset syksyllä 2009.

C More Entertainment AB joutui luopumaan SM-liigan tv-oikeuksista Kilpailuviraston tekemän päätöksen perusteella. Allekirjoitetun sopimuksen ovat hyväksyneet myös Jääkiekon SM-liiga Oy sekä Sanoma Entertainment Oy/Nelonen Media, joka on toinen SM-liigan tv-oikeuksien haltijoista.

Kilpailuviraston TV4 AB/C More Group AB -kaupalle asettamien ehtojen mukaisesti CANAL+ luopuu SM-liigan televisiointioikeuksistaan. CANAL+-kanavat omistava C More Nelosella näkyneet SM-liigaottelut puolestaan jatkavat Nelonen Median kanavilla.