Lehtikuvaajarahasto valitsi Vuoden 2009 nuoreksi lehtikuvaajaksi Touko Hujasen. Palkinto jaettiin maanantaina 18.5. Helsingissä Suomen Lehtikuvaajat ry:n kuukausikokouksessa.

Vuoden 2009 nuori lehtikuvaaja on tamperelainen free-lehtikuvaaja, joka opiskelee tällä hetkellä Tampereen yliopistossa kuvajournalismia.

Perusteluissaan Lehtikuvaajarahasto kehuu Hujasen kuvia elämänläheisiksi. Hujanen elää lähellä kuvattaviaan, ja hänen kuvailmaisuusa välittyy kiireettömyys. Rahasto korostaa, että Hujanen on kuvissaan silminnähden kiinnostunut kuvattavistaan, ja antaa arvon kaikille kohteilleen. Hän on siis esimerkillinen lehtikuvaaja!

Touko Hujanen saa Lehtikuvaajarahaston tunnustuksena 2000 euron palkinnon. Palkinto jaetaan maanantaina 18.5. Helsingissä.

Vuoden nuori lehtikuvaaja palkinto jaettiin nyt yhdeksännen kerran. Viime vuonna tunnustuksen sai porilainen Jenni Gästgivar.

Lehtikuvaajarahasto on Suomen Lehtikuvaajat ry:n valitsema hoitokunta, joka mm. jakaa vuosittain Vuoden nuoren lehtikuvaajan palkinnon.