Maria Kaurismäen lyhytelokuva Sivutyö on kutsuttu Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Sivutyö puuttuu aiheellaan suomalaisten opiskelijoiden hyvinvointiin.

Elokuvan Ohjaaja-käsikirjoittaja Maria Kaurismäki kommentoi elokuvan menestystä: “On suuri kunnia, että Sivutyö pääsee osaksi Moskovan elokuvajuhlien lyhytelokuvasarjaa. Elokuvan aihe on kovin ajankohtainen myös Venäjällä ja toivonkin sen herättävän keskustelua festivaaliyleisön keskuudessa.”

Elokuvan taustalla on todellinen ilmiö suomalaisten opiskelijanaisten salaisista lisätienesteistä: “Jos suomalainen opiskelija päätyy aloittamaan maksullisen seksin myynnin tapahtumat sattuvat puoliksi vahingossa, kuitenkin ilmiö on yllättävän yleinen. Mukana on yleensä halu kokeilla jotain kiellettyä, joka vielä rikastuttaa helposti. Ei pidä myöskään
unohtaa huomionhakua, tai tarvetta tulla hyväksytyksi ja kehutuksi ulkonäöllisesti. Tahdoin tehdä aiheesta elokuvan, koska aihe kosketti minua kovasti – itsekin olen nuori opiskelijanainen,” Maria Kaurismäki kertoo.

Elokuvan pääosaa, Heliä, esittää Krista Kosonen vastanäyttelijänään Antti Reini.

Kutsu Moskovan festivaalin ohjelmistoon on merkittävä huomionosoitus nuorelle suomalaiselle elokuvantekijälle ja merkittävä mahdollisuus kansainvälisesti. Moskovan kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 31. kertaa 19.-28. kesäkuuta. Festivaalin ohjelmistossa on
nähty aikaisemminkin Kaurismäkien elokuvia, muun muassa Aki Kaurismäen elokuva Ariel.

Sivutyö -lyhytelokuva on esitetty aikaisemmin Berliinissä lyhytelokuvien KYKY -tapahtumassa sekä Tampereella Tampere Art Factory -kulttuuritapahtuman ohjelmistossa.