Aikakauslehtipakettien suunnittelu on ollut usean vuoden projekti tutkimuksineen sekä mainostajille sekä mainos- ja mediatoimistoille suunnattuine kyselyineen. Toive tällaisista paketeista on tullut asiakkailta, ja ennakko-odotukset niiden suhteen ovat korkealla, kertoo Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo.

Aikakauslehtikustantajat ovat jo vuosikausia olleet yhteistyössä Aikakausmediassa, joka on tällä hetkellä yli 270 suomalaisen aikakauslehtikustantajan yhteistyöfoorumi. Nyt käynnistetty projekti on historiallinen ja ainutlaatuinen maailmassa. Tämän hetken suunnitelmien mukaan vuoden 2010 myyntiin tulee uusia pakettikokonaisuuksia, jotka suunnitellaan asiakkailta tulleiden toivomusten perusteella.

Aikakauslehtipaketit

Mukana yhteistyössä on kuusi aikakauslehtikustantajaa: A-lehdet Oy, Aller Julkaisut Oy, Förlags Ab Forum för ekonomi och teknik, Sanoma Magazines Finland Oy, Yhtyneet Kuvalehdet Oy ja Verotieto Oy.

Tarjolla on kolmenlaisia paketteja: Viikkoiskupaketit, Massapaketit ja Päättäjäpaketit ja näissä yhteensä 23 lehteä.

Viikkoiskupaketissa on mukana 7 lehteä: 7 päivää, Anna, Apu, Katso, Me Naiset, Seura, Suomen Kuvalehti ja Urheilulehti. Yhteenlaskettujen kontaktien määrä on 3,45 miljoonaa.

Massapaketissa on mukana 15 lehteä: 7 päivää, Anna, Apu, Eeva, ET-lehti, Hymy, Hyvä Terveys, Me Naiset, Kauneus&Terveys, Kodin Kuvalehti, Kotiliesi, Seura, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma ja Tuulilasi. Yhteenlaskettujen kontaktien määrä on 7,79 miljoonaa.

Päättäjäpaketissa on mukana 8 lehteä: Blue Wings, Forum för ekonomi och teknik, Gloria, Prima, Suomen Kuvalehti, Taloustaito ja Viini. Yhteenlaskettu levikki/painosmäärä on 530 000.

Pakettiin myydään aluksi kokosivun ja aukeaman ilmoituksia.