Ennen Kotimaata Aalto-Setälä on toiminut Nelosen ja Iltalehden päätoimittajana. Hän on ollut myös perustamassa Suomeen kahta televisiokanavaa; Nelosta ja Subtv:tä.

Kustannus Osakeyhtiö Kotimaata Aalto-Setälä on johtanut neljä vuotta, jona aikana yhtiössä toteutettiin merkittävä muutosohjelma. Yhtiön rakenne, brändi, tuotteet sekä palvelut uudistettiin ja konsernista tuli kannattavaa liiketoimintaa.

Pauli Aalto-Setälä
Pauli Aalto-Setälä

Pauli Aalto-Setälällä on kokemusta sekä vakavasta uutisjournalismista että viihteestä. Ura alkoi ulkomaantoimittajana MTV3:lla, ja hän on yritysjohdon ohella myös juontanut viihdeohjelmia. Viimeisin tv-ohjelma ”Ota tai jätä” voitti Venlan ja Kultainen tv -palkinnot 2007. Hän on suosittu johtamiskouluttaja ja kirjoittaja, viimeisin kirja ”Perkele!” (Kirjapaja 2007) käsittelee esimiesten vuorovaikutustaitoja ja sosiaalista älyä.

”Missioni on työskennellä sananvapauden ja lehdistönvapauden puolesta. Olen tehnyt työtä mediassa koko ikäni ja suhtaudun viestintään intohimoisesti. Olen saanut työskennellä loistavien työkaverien kanssa. Kansainvälisissä mediayrityksissä en ole vielä työskennellyt.

Viimeiset neljä vuotta olen ollut ammattijohtajana kirkollista mediayritystä kehittämässä. Olemme saaneet paljon aikaan eikä minulla ollut kiirettä mihinkään, kun headhunter soitti. Uutta ei kuitenkaan pysty ottamaan vastaan, jos ei uskalla luopua vanhasta. Ihmisiä tulee ikävä, käyntikortteja ei, ” sanoo Aalto-Setälä.

”Uskon, että Pauli Aalto-Setälä on juuri oikea henkilö johtamaan Suomen Alleria tänä aikana, jolloin mediamaailmassakin muutos on välttämättömyys,” Aller Julkaisujen hallituksen puheenjohtaja Erik Aller sanoo.

Aalto-Setälä aloittaa Allerilla elokuun alussa, kunhan on siirtänyt nykyiset työnsä ja projektinsa Kotimaassa eteenpäin.

Aalto-Setälä raportoi Erik Allerille.

Aller Julkaisut Oy on osa Pohjoismaiden suurinta aikakauslehtikustantajaa Aller-konsernia. Lehtien yhteenlaskettu levikki Pohjoismaissa on yli viisi miljoonaa ja Suomessa lähes kuusisataatuhatta. Kustannusnimikkeitä on lähes 100 kappaletta. Suomessa säännöllisesti ilmestyviä lehtiä ovat 7 päivää, Katso, Hot NOW, ELLE, Koti ja keittiö, FIT ja Miss MIX. Aller on osaomistaja Suomen suurimmassa verkkoyhteisössä Suomi24:ssä, jossa on viikottain 1,3 miljoonaa eri kävijää.