Päivän päätapahtuma on Seminaari Finlandia-talolla klo sekä kahden elokuvan kutsuvierasnäytös Tennispalatsissa. Näytöksessä esitetään Postia Pappi Jaakobille ja ennakkonäytös Che Queavarasta.

Tekijänoikeuspäivä näkyy myös kouluissa. Teeman käsittelyssä hyödynnetään Opetushallituksen suosittelemaa oppimateriaalia “Tekijänoikeus suojaa luovaa työtä”. Sen julkaisivat viime vuonna Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ja Lyhty.

Yhteistyössä elokuvateatterien kanssa tarjotaan tekijänoikeuspäivän kunniaksi kaksi elokuvalippua yhden hinnalla. Tähän oikeutettavia etukuponkeja saa suurista elokuvateattereista tekijänoikeuspäivänä, ja ne ovat voimassa vappuviikon maanantain, tiistain ja keskiviikon ( 27.-29.4) näytöksissä.

Teemana “Iloa ja elämyksiä”

Tekijänoikeuspäivän tapahtumat järjestää Luovan työn tekijät ja yrittäjät LYHTY yhteistyössä opetusministeriön kanssa. Päivän tavoitteena on jakaa tietoa tekijänoikeudesta, edistää vuoropuhelua sekä kertoa tekijänoikeuden merkityksestä kulttuurin elinvoimaisuudelle.

“Tekijänoikeus mahdollistaa sen, että kulttuuria ja viihdettä voi tehdä ammatikseen”, sanoo Lyhdyn projektinjohtaja Lauri Kaira

“Kun luovalla työllä pystyy ansaitsemaan elantonsa, meille kaikille syntyy uutta katseltavaa, kuunneltavaa, pelattavaa ja luettavaa. Lyhyesti sanottuna, iloa ja elämyksiä.”

Tekijänoikeuspäivä on osa WIPOn (World Intellectual Property Organization) perustamaa Maailman henkisen omaisuuden päivää. Se on myös UNESCOn perustama Kirjan ja tekijänoikeuden päivä. Tekijänoikeuspäivä järjestetään Suomessa nyt vasta toisen kerran.

Lisää