”Yhteistyössä Cocommsin kanssa viestimme teknologiasta ja sen mahdollistamasta liiketoiminnasta sekä VTT:n tuottamasta kilpailukyvystä asiakkaillemme, medialle ja koko elinkeinoelämälle. Haasteenamme on erityisesti VTT:n kansainvälistyminen: haluamme tukea asiakkaidemme menestystä maailmalla. Viestinnän täytyy vastata tähänkin haasteeseen”, sanoo VTT:n viestintäjohtaja Olli Ernvall.

Cocomms on mukana muun muassa kaksi kertaa vuodessa suomeksi ja englanniksi ilmestyvän, lähes satasivuisen VTT:n teknologialehti Impulssin toteutuksessa. Jatkossa yhteistyötä on tarkoitus laajentaa muuhun ulkoiseen sidosryhmä- ja mediaviestintään sekä erityisesti sisäiseen viestintään.

”VTT:llä on korkeasti koulutettu asiantuntijaorganisaatio, ja henkilöstö on myös viestinnässä tärkein mutta haastava kohderyhmä. Sisäisen viestinnän rooli korostuu kaltaisessamme asiantuntijaorganisaatiossa”, Ernvall kiteyttää.

Cocommsin viiden hengen VTT-tiimiä ja samalla konsultointitoimiston yritysviestintäpraktiikkaa vetää johtaja Kaisa Heikkinen, jolla on noin kymmenen vuoden kokemus teknologia-alan yritysten ja organisaatioiden profiloinnista.

Asiakkuuden kilpailutus käytiin viime vuoden lopulla, ja siihen osallistui yhteensä kahdeksan toimistoa. Valintakriteereinä olivat toimiston kokemus, uusmediaosaaminen, innovatiiviset viestintäratkaisut, teknologiaosaaminen, kustannustehokkuus, palvelujen kattavuus, laatujärjestelmä ja tapa toimia.

Samassa yhteydessä VTT kilpailutti myös mainos- ja tapahtumamarkkinointitoimistot. Valituiksi tulivat turkulainen id BBN ja helsinkiläinen Woltti.