“Levikintarkastus Oy on kustantajien ja mainostajien sekä mainos- ja mediatoimistojen omistama yhtiö. Suomessa painettujen lehtien asema on edelleen poikkeuksellisen vahva moniin muihin maihin verrattuna. Siksi muuttuvissa oloissa luotettavan tiedon tuottaminen mainospäätöksiä varten on entistäkin tärkeämpää”, sanoo puheenjohtaja Timo Kopra.

Hallituksen muut aikakauslehtien edustajat ovat mediamyynnin johtaja Clarisse Berggårdh, Sanoma Magazines Finland Oy:stä ja markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo Aikakauslehtien Liitosta.

Sanomalehtikustantajia edustavat toimitusjohtaja Jukka Haapalainen Kaleva Kustannus Oy:stä, markkinointijohtaja Caroline Lilius Sanoma News Oy:stä ja toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori Kauppalehti Oy:stä.

Mainostajia edustavat Levikintarkastus Oy:n hallituksessa toimitusjohtaja Sirpa-Liisa Hast Beiersdorf Oy:stä ja markkinointijohtaja Maaret Kuisma Oyj Stockmann Abp:stä.

Mainos- ja mediatoimistojen edustajina ovat toimitusjohtaja Juha Herranen Aegis Media Finland Oy:stä sekä toimitusjohtaja Tuula Kallio Dagmar Oy:stä.

Levikintarkastus vastaa tärkeimpien aikakauslehtien ja sanomalehtien sekä näköislehtien levikkien tarkastuksesta. Samoin merkittävimpien messutapahtuminen tarkastaminen kuuluu yhtiön toimialaan. Levikintarkastus teettää ja organisoi myös Kansallisen Mediatutkimuksen eli KMT:n, jonka avulla tuotetaan tietoa muun muassa lehtien lukijoista. Tutkimuksen toteuttaa TNS Gallup Oy.

www.levikintarkastus.fi