Toimittaja Mika Horelli on laatinut USA:n sanomalehtien rappiotilaa käsittelevän jutun Kalevaan. Hän arvioi, että uudet lukulaitteet ovat kevyitä ja ohuita. Niiden erehdyttävästi paperia muistuttava näyttö on riittävän suuri ja miellyttävä, mutta ennen kaikkea niiden lukemisesta on tehty mahdollisimman käyttäjäystävällistä.

Visio ei enää ole kaukaista utopiaa. Hearst Corporation on ensimmäisenä ilmoittanut tuovansa markkinoille sähköisen lehtienlukulaitteensa vielä tämän vuoden aikana.

Mediatalojen kiinnostus uuteen jakelutekniikkaan on helppo ymmärtää.

Massatuotannon painaessa lukulaitteiden hintoja alas lehdille tulee pian halvemmaksi antaa sellainen vaikka maksutta kestotilaajilleen kuin toimittaa painettu lehti kotiportaalle vuoden jokaisena päivänä.

Paperilehteen verrattuna langattomasti toimivan lukulaitteen uutissisällön ja mainokset voi päivittää automaattisesti monta kertaa päivässä. Harry Potter -fantasioista tutut, omia aikojaan lehden sivuilla vaihtuvat uutiset saattavat kohta olla amerikkalaista arkitodellisuutta.

Lue Mika Horellin juttu