VKL:n toimitusjohtajan Håkan Gabrielssonin mukaan nykyisen tv-maksun muuttaminen jonkinlaiseksi Ylen “pakkomaksuksi” ei ratkaise yksityisen media-alan ja julkisen palvelun välisiä ongelmia.

Uudistus herättää kritiikkiä, koska kaikissa kotitalouksissa, yrityksissä ja yhteisöissä ei katsota tai kuunnella Yleisradiota.

Ryhmä ei ole vielä keksinyt kaavaillulle maksulle tai verolle nimeä, mutta tarkoitus on, että maksua ei enää yhdistettäisi pelkästään television katseluun. Yle-vero olisi maksu kaikesta siitä, mitä Yleisradio tuottaa eli muun muassa televisio- ja radio-ohjelmista, verkkotuotannosta ja arkistomateriaalista.

Yleisradion rahoitusta pohtiva työryhmä luovuttaa raporttinsa viestintäministeri Suvi Lindénille (kok.) 5. toukokuuta.

Ryhmä ei ole vielä keksinyt kaavaillulle maksulle tai verolle nimeä, mutta tarkoitus on, että maksua ei enää yhdistettäisi pelkästään television katseluun. Yle-vero olisi maksu kaikesta siitä, mitä Yleisradio tuottaa eli muun muassa televisio- ja radio-ohjelmista, verkkotuotannosta ja arkistomateriaalista.

Lue HS:n juttu

Lue Aamulehden juttu VKL:n kommentista