USA:n vuoden 2008 verkkomainonnan määrä ylsi huimaan 23,4 miljardiin dollariin kasvaen 10,6 prosenttia edellisvuodesta. Jopa vuoden viimeisenä – jo laskusuhdanteen kourissa kipristelevänä – kvartaalina verkkomainontaa ostettiin 6,1 miljardilla dollarilla, ja se oli lähes ainoa kasvaja 4,5 prosentilla edellisestä vuosineljänneksestä ja 2,8 prosentilla vuodesta 2007, kertoo IAB.

Hakumainonta piti paikkansa suosituimpana verkkomainonnan muotona 45 prosentin markkinaosuudellaan (41 %). Näyttöpohjaisen mainonnan osuus oli 33 prosenttia (34 %) ja luokiteltujen osuus 14 prosenttia (16 %).

Verkkovideomainonta oli yksittäinen suuri kasvaja näyttöpohjaisen mainonnan kategoriassa – sitä ostettiin 734 miljoonalla dollarilla, kun viime vuonna vastaava luku oli 324 miljoonaa dollaria.

Lue lisää aiheesta IAB:n Suomen sivuilta tai IAB US:n sivuilta