Sulakkeen käyttökate (EBITDA) kääntyi vuonna 2008 selkeästi voitolliseksi 4,8 miljoonaan euroon. Myös yhtiön nettotulos kääntyi positiiviseksi.

Yhtiön päätuotteelle, virtuaalimaailma Habbolle, vuosi 2008 oli menestyksekäs. Vuoden lopussa Habbo-hahmoja oli palvelussa yhteensä 121 miljoonaa ja virtuaalimaailmaan palaavien käyttäjien määrä edellisvuoteen nähden oli kasvanut yli 40 prosenttia. Joulukuussa palvelun sivuilla vieraili ennätysmäärä yksittäisiä kävijöitä, yli 11,5 miljoonaa.

”Vuoden 2008 menestys on ennen kaikkea Habbon jatkuvan uudistumisen ansiota”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Timo Soininen.

”Päivitämme palvelua kuukausittain uusilla ominaisuuksilla ja olemme kiinnittäneet erityistä huomiota käytettävyyteen. Tämä on parantanut palvelun käyttökokemusta ja näkyy sitä kautta myös numeroissa. Habbo houkuttelee jatkuvasti lisää uusia teinejä ympäri maailman.”

”Uskon, että bisnesmallimme, joka perustuu pääasiassa käyttäjämyyntiin ja sitä tukevaan mainosmyyntiin, on meille selkeä kilpailuetu nykyisessä taloudellisessa tilanteessa”, Soininen jatkaa.

”Näemme kuitenkin myös selkeitä mahdollisuuksia kasvattaa mainosmyyntiämme, koska mainostajat hakevat enenevässä määrin nykyisiä toimivampia ja kustannustehokkaampia mainosratkaisuja sosiaalisesta mediasta.”

Sulakkeen toinen tuote, suomalaisten nuorten aikuisten ylivoimaisesti suurin nettiyhteisö IRC-Galleria, kasvatti myös sekä käyttäjä- että mainosmyyntitulojaan vuonna 2008. IRC-Galleriassa on tällä hetkellä 507 000 rekisteröitynyttä jäsentä, joiden keski-ikä on hieman yli 20 vuotta.

Vuonna 2009 Sulakkeen tavoitteena on edelleen kasvattaa sekä liikevaihtoaan että tulostaan. Yhtiö on myös laajentamassa tuoteportfoliotaan uusille alustoille ja kohderyhmille myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla kokonaan uudella tuotteella.