Ruotsin Television ulkomaankanavaa SVT Europa (aiemmin TV4) on lähetetty Suomen maaverkossa vuodesta 1988. Vuonna 1997 SVT Europa aloitti satelliittilähetykset Eurooppaan ja neljä vuotta sitten Afrikkaan, Aasiaan ja Australiaan.

“SVT:llä on tavoitteena laajentaa lähetysaluetta Pohjois-Amerikkaan jo tänä vuonna – ja tulevaisuudessa myös Etelä-Amerikkaan”, sanoo Riffa Hänninen, kanavapäällikkö SVT World. “Toimintamme rahoitetaan tilausmaksuilla ja siksi kartoitamme kevään aikana, kuinka monet amerikanruotsalaiset olisivat valmiita tilaamaan kanavaa, jos siihen on mahdollisuus.”

Suomessa kaikilla antennitalouksilla on mahdollisuus nähdä SVT World-kanavaa PlusTV:n kanavapaketeissa. Plus TV:n asiakkaille SVT World on maksuton. Yksittäisenä kanavana SVT World maksaa 3,50 euroa kuukaudessa.

Ruudussa nimenmuutos näkyy vasta huhtikuun lopussa, kun SVT World siirtyy samaan lähetys-yksikköön kuin muutkin SVT-kanavat.