Sanomalehtien kato jatkuu Yhdysvalloissa rajuna. Tällä viikolla ovat 146-vuotias The Seattle Post-Intelligencer ja The Rocky Mountain News ilmoittaneet lopettavansa lehtien painamisen tappioiden takia ja siirtyvänsä pelkästään nettiversion tarjontaan. Tänä ja ensi vuonna moni kaupunki jää kokonaan ilman sanomalehteä, kirjoittaa The New York Times.

The New York Times kertoo, että lehtikuolemat etenevät vääjäämättä, koska netti vie lukijat. Jos kaupungissa on kaksi päivälehteä, toinen katoaa tänä vuonna. Jos kaupungissa on yksi sanomalehti, parin vuoden kuluttua siellä ei ole yhtään, lehti arvelee.

Amerikan sanomalehtien painosmäärä on ollut parhaimmillaan 62 miljonaa, mutta nyt enää 49 miljoonaa. Vastaavasti online-lehtien lukijoiden määrä on noussut 75 miljoonaan.

Luokitellut ilmoitukset ovat NyTimesin mukaan karanneet nettiin mm. Craigslistiin. Kaikkiaan sanomalehtien mainostulot ovat pudonneet 25 prosenttia parissa vuodessa. Tänä vuonna syöksy vain kiihtyy.

Lehtikustannusyhtiöiden pörssiosakkeiden arvot ovat romahtaneet 90 prosenttia parhaista ajoistaan. Lehtitaloja painavat hirmuiset velat, koska ne ostivat juuri ennen taantumaa toisia lehtiä, joista ei tullutkaan tulosta.

Seuraavia ruumiita odotellaan itärannikon isoista kaupungeista. Liipasimella ovat The Washington Post ja Boston Globe, jonka omistaa rahavaikeuksissa oleva The New York Times.

Lue The New York Timesin uutinen