Festivaalilla on omat kilpailusarjansa mm. dokumenteille, lyhytelokuville ja mainoksille.

Kilpailun tuomaristo on koottu media-alan vaikuttajista, joita kaikkia yhdistää yksi asia; heidät on aikaisemmin palkittu festivaalin korkeimmalla Silver Telly –palkinnolla.

Teirikari tuomaroi mainosten ja pidempien kaupallisten ohjelmien kilpailusarjoja. “On mielenkiintoista päästä näkemään ja laittamaan paremmuusjärjestykseen maailman parhaita tv-tuotantoja. Tuomariston jäsenet ovat olleet aikaisempina vuosina pääasiassa amerikkalaisia, mutta nyt juryyn on kutsuttu edustajat eri puolilta maailmaa”, pohjoismaista näkemystä tuomaristossa edustava Teirikari kertoo.

Teirikarin ohjaamat filmit ovat menestyneet kansainvälisillä festivaaleilla hyvin. Hänen Silja Linen historiasta kertova dokumenttinsa Bon Voyage! palkittiin keväällä 2008 Hollywoodissa Gold Camera Award –palkinnolla ja Houstonin filmijuhlilla Platinum Remi Award –palkinnolla. Honkarakenteen historiasta kertovalle lyhytelokuvalle puolestaan myönnettiin helmikuussa 2009 The Aurora Awards –festivaalien Platinum Best of Show –pääpalkinto.

Telly Awards –festivaali järjestetään nyt 30. kerran.

Viime vuoden sarjavoittajia olivat mm. Disney, LA Times Media Group, NASA, NBC Universal, SCI FI Channel, Time Life ja Warner Bros.