MTV Oy on osana omaa tehostamisohjelmaansa ja ohjelmakarttansa kehittämistä irtisanonut Kauppalehden Talousuutisia koskevan yhteistyösopimuksen. Ohjelman lähetykset loppuvat elokuussa 2009.
MTV3 vahvistaa omaa talousuutisointiaan palkkaamalla uusia taloustoimittajia ja muodostamalla talouden ja politiikan yhteistoimituksen.

Alma Media -konserniin kuuluva Kauppalehti Oy on tuottanut Kauppalehden Talousuutisia MTV3-kanavalle vuodesta 1999 lähtien, ensin Alma Media -konsernin sisäisenä yhteistyönä ja vuodesta 2005 alkaen ulkopuolisena tuotantoyhtiönä (MTV Oy:n siirryttyä Bonnier AB:n omistukseen).

Kauppalehden Talousuutiset on ollut laadukas ja paljon katsottu uutislähetys, joka on antanut Kauppalehden brandille arvokasta näkyvyyttä. Yhteistyön loppumisella ei kuitenkaan ole Kauppalehti Oy:lle merkittävää tulosvaikutusta vuonna 2009.

Sopimuksen irtisanomisen johdosta Kauppalehti Oy käynnistää Kauppalehden toimituskuntaa koskevan YT-menettelyn, jossa käsitellään sopimuksen irtisanomisesta aiheutuvia henkilövaikutuksia Kauppalehden monimediatoimituksessa.